Ekm

Hedef YKS 2024 projesi kapsamında Akedemik Takip Komisyonu toplantısı gerçekleştirilmiştir. 12. Sınıf öğrencilerimizin deneme sonuçları, ilerleme durumları, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılımları değerlendirilmiştir.

Eyl

Şehitlerimiz Halil İbrahim Yıldırım ve Ümit Yolcu'nun kabirlerini ziyaret ederek okunan hatimlerin duasını yaptık. Rabbim şehadetlerini makbul eylesin.

Eyl

9.sınıflar bir dili daha katıyor hayatlarına : "KİMYANIN SEMBOLİK DİLİ"

Ve bunu yaparken biraz renk, biraz hareket

Eyl

9 sınıf öğrenci velilerimizle tanışma ve okula uyum toplantısı gerçekleştirildi. Okulumuzda uygulanan projeler ve öğrencilerimizi bekleyen süreçler hakkında bilgiler verildi.

Eyl

9. sınıf öğrencilerimize "ŞHİY'e Hoş Geldin" dedik. Okulumuz ve liseli olmak hakkında bilgiler verdik. Birlikte kıldığımız öğle namazı akabinde çikolata ekram ettik.

Tem

Tüm öğrencilerimizi, emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizin ailelerini tebrik ederiz.

Tem

Öğrencilerimizle 15 Temmuz hain darbe girşiminin yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Abidesi Anıtı ve Müzesini ziyaret ettik.

May

İngilizce öğretmenimiz Rümeysa Kübra Satıcı Elagök, öğrencilerimiz Elif Kübra Torpil, Amine Yeşilyurt, Fatıma Zehra Karaman ve Yusuf Kuyuluyurt'un resimlerinin yer aldığı resim sergimizi gezebilirsiniz. Öğretmenimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

May

Bugün okulumuzda tarihçi, yazar Dursun Gürlek’i ağırladık. Hocamız öğrencilerimize İstanbul’un Fethini anlattı. Hocamıza davetimize icabet ettiği için teşekkür ederiz.

Dursun Gürlek Kimdir?

Dursun Gürlek 1952 yılında, Tokatta dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde bitirdi. Orta eğitimini Tokat İmam Hatip Okulunda tamamladı.Ardından İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Yeni İstanbul, Hürrriyet, Günaydın gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Tercüman gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.Bunun yanı sıra çeşitli okullarda Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. İlk makalesi Milli Kültür dergisinin 11. sayısında Şarkta Roman başlığı ile yayınlandı. Daha sonra Meşale, İnanç, Türk Edebiyatı, Kültür Dünyası dergilerinde çeşitli makaleleri yayınlandı. Tarih ve Kültür konusunda yazıların yayınlandığı Tarih ve Düşünce Dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Osmanlı tarihi ile ilgili yayımlanmış birçok kitabı bulunan yazar, aynı zamanda farklı tv kanallarında milli kültür ve tarih üzerine programlar hazırlamakta ve sunmaktadır. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazısı yazmaya başlayan Dursun Gürlek Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki Üniversite, Belediye, Kültür Merkezi ve Anma programlarında konuşma yapmakta ve çeşitli televizyon programlarına katılmaktadır.

May

10 B sınıfı öğrencilerimizle gül fidanı ektik.

May

OKULUMUZUN ORTAOKUL VE LİSE BÖLÜMÜ BULUNMAKTADIR.

May

Gençlik Haftası münasebetiyle öğrencilerimizin mesleki yeterlilik ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “Bugün Bütün Camilerde Mihrab ve Minberde Gençler Var” adlı etkinlik kapsamında 11 B sınıfı öğrencilerinden Yasin Dil bugün Kocatepe Çiftşerefeli Camiinde cuma hutbesini îrad etmiştir. Talebemize ev sahipliği yapan mezun öğrencilerimizden İmam Hatip Tolga Bulut hocamıza ilgi ve alakaları için teşekkür ederiz.

May

Tarihsel ve felsefi bakışla disiplinlerarası müze gezilerimiz devam ediyor. 11E sınıfımızla Dolmabahçe Sarayı ve Resim Müzesi gezimizi sanata doymuş olarak tamamladık.